Actueel
Archief
Culinair
Didactiek
Documentatie
Etalage
Formules
Fotoboeken
Functies
Geschiedenis
ICT
ICTauteur
Laatste nieuws
Lesmateriaal
Muziek
Natuur
Onderwijs
Ontspanning
Persoonlijk
Probleemaanpak
Proeftuin
Puzzels
Rekenen
Rekenmachines
Ruimtemeetkunde
Schoolwiskunde
Snippers
Systeem
Taal van de wiskunde
Vergelijkingen
Verhalen
WisFaq
WisKast




Appelflappen

Ingredienten

  • 6 appels
  • 60 gram suiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 gram zout
  • 3 dl melk
  • 1/2 ei
  • 1 liter zonnebloemolie
  • poederzuiker of honing

Werkwijze

De appels schillen, in dikke plakken snijden en boren. Maak van de suiker en de kaneel de kaneelsuiker. Maak van het zelfrijzend bakmeel, het zout, de melk en het ei een beslag. Verhit de olie. Haal de appelschijfjes steeds door de kaneelsuiker en haal ze door het beslag. Laat de beignets goed uitlekken en bak de beignets aan beide zijden goudbruin. Eventueel serveren met poedersuiker of honing.

Bewaartip

De beignets laten zich goed invriezen. Oppiepen gaat het beste als je de beignets eerst laat ontdooien en dan op een rooster 8 minuten in de oven op 220o warm te maken. Uit de oven even laten rusten voor een krokant korstje.

©2004-2024 W.v.Ravenstein